Ruokahankinnoissa kiinnitetään huomiota ruoan laatuun ja tuoreuteen.
Elintarvikehankintojen kilpailutuksessa on edellytetty useita ympäristöön vaikuttavia asioita, mm. vähäpäästöiset kuljetukset, optimaaliset pakkauskoot, eettisten periaatteiden huomioivan kalastuksen merkkien vaatiumusten täyttymistä kala- ja äyriäistuotteille ja toimittajan on noudatettava "Vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteet (Code of conduct)" mainittuja tai niitä sisällöltään vastaavia toimittajan vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteita. Toimittajilta on edellytetty ilmastonmuutosta hillitseviä tuotteita (kasviproteiineja), sekä Rain Forest Alliance tuotteiden valikoimaa - tuotteet on valmistettu ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.
Toimittajan on oltava liittynyt energiatehokkuussopimukseen.
Elintarvikehankinnoissa on laadittu laatuvaatimukset tuotteittain.
Elintarvikehankinnoissa pyritään valitsemaan lähellä tuotettuja raaka-aineita Raision kaupungin keittiöihin niin paljon kuin mahdollista. Ateriatuotanto on keskitetty isoihin yksiköihin, joissa raaka-aineiden kierto on nopeaa. Käytössä ovat lihan ja lihajalosteiden sekä marjojen osalta ainoastaan suomalaista alkuperää olevat tuotteet. Keitoissa käytetään tuoreita kotimaisia juureksia, eikä siten ole käytetty energiaa juuresten pakastamiseen.